O nas

DOM DR. JOŽETA POTRČA POLJČANE


Potrčeva ul. 1,
2319 Poljčane

(02) 829 59 20

info@dom-poljcane.si


DOM DR. JOŽETA POTRČA POLJČANE, ENOTA SLOVENSKA BISTRICA


Tomšičeva ulica 33,
2310 Slovenska Bistrica

(2) 818 58 00

bistrica@dom-poljcane.si

Telefonski imenik in elektronski naslovi

Dom je danes sodobna organizacija, v kateri biva 354 stanovalcev, od tega jih 230 biva v Domu Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica pa 124. Skupna povprečna starost stanovalcev je bila konec leta 2016 80,29 let. Skupna povprečna starost žensk je bila 82,83 let, moških pa 75,04 let.

Več kot dve tretjini stanovalcev predstavljajo ženske. Največ stanovalcev prihaja iz občin Slovenska Bistrica, Poljčane, Oplotnica in Makole, sledijo Mestna občina Maribor, Rogaška Slatina in ostale. Vzrok za sprejem v dom je največkrat starost in bolezen, pogosto pa tudi osamljenost. Struktura stanovalcev se spreminja in vedno več jih potrebuje najzahtevnejšo zdravstveno nego in oskrbo.

Dom deluje na dveh lokacijah, ki imata vsaka svoje prednosti.

Za tiste, ki si želijo zrela leta preživeti v naravi, je Dom Poljčane pravi naslov. Tukaj se ponašamo s prelepim naravnim okoljem pod Bočem, kjer na 2 hektarjih zunanjih površin pridelujemo lastno zelenjavo in povrtnine, redimo po 20 prašičev, s tem pa stanovalcem zagotavljamo velik del zdrave domače prehrane.

Drugačne pa so prednosti lokacije Enote Slovenska Bistrica. Ta se nahaja ob robu blokovskega naselja, kjer je življenje zaradi številnih obiskov in sodelovanja z različnimi institucijami toliko bolj pestro in zanimivo. Zunanjih površin je manj, se pa ponašamo s prelepim atrijem, kjer za stanovalce izvajamo večino aktivnosti na prostem. Mnogi Bistričani lahko pridejo na obiske kar peš, kar lahko občutno zmanjša stroške, v neposredni bližini doma v Slovenski Bistrici pa so tudi trgovine, banka, zdravstveni dom in lekarna.

Za naše uporabnike institucionalnega varstva in pomoči družini na domu danes skrbi preko 180 redno zaposlenih v različnih službah oziroma organizacijskih enotah doma:

  • Socialna služba (socialno delo, dnevno varstvo, pomoč na domu)
  • Zdravstvena nega in oskrba (5 organizacijskih enot v Domu Poljčane, 3 v Enoti Slovenska Bistrica)
  • Služba rehabilitacije (fizioterapija in delovna terapija na obeh lokacijah)
  • Služba prehrane v Domu Poljčane in Enoti Slovenska Bistrica
  • Tehnične službe (vzdrževanje, prevozi, pranje in likanje)
  • Služba za kadre, investicije in finance.