Beseda stanovalcem in sodelavcem ob 7. obletnici delovanja doma za starejše v Slovenski Bistrici

Dragi stanovalke in stanovalci, spoštovani in cenjeni sodelavke in sodelavci, dragi prostovoljci in vsi prijatelji doma.

Letošnje praznovanje 7. obletnice delovanja Enote Slovenska Bistrica je žal povsem drugačno, kot je bilo vsa leta doslej. Včasih je ob tej priložnosti po vsem domu dišalo po dobrotah iz kuhinje in dnevnih prostorov na bivalnih enotah, po dvorani Vintgar pa vrvelo od veselega pričakovanja osrednje prireditve in drugih drobnih dogodkov.

Že dva meseca smo v primežu  virusa, ki nas tokrat žal, kot tudi ne večine domov v Sloveniji, ni zaobšel. Življenje stanovalcev in delo zaposlenih se je povsem spremenilo in postavilo na preizkušnjo našo potrpežljivost, strokovnost, človečnost, dobronamernost, empatijo, sočutje, spoštovanje in sodelovanje. Žal smo nekaj dragih stanovalcev tudi izgubili, naj počivajo v miru.

V teh dneh že vidimo luč na koncu tunela, v katerem živimo že od prve polovice oktobra. Kmalu bo kar nekaj bivalnih enot spet postalo »belih«, kar pomeni, da se bo vanje vrnilo življenje, spet se bomo lahko družili in veselili ob posebnih dogodkih. Tudi zaposleni bomo lahko lažje zadihali.

Veselim se časa, ki prihaja, saj bo veliko lepši kot je bil ta, ki smo ga skupaj doživljali v letu 2020.

Verjamem, da so preživeti težki časi v vseh nas pustili sledi, rane, ki jih bomo težko zacelili, a hkrati smo s to bridko izkušnjo postali močnejši, bolj samozavestni in prepričani, da skupaj zmoremo vse.

Hvala vam, dragi stanovalci, za pokončno držo, za potrpežljivost in strpnost, za razumevanje stisk zaposlenih in vaših dragih. V veliko bitkah ste v svojem življenju izšli kot zmagovalci, iz vojne z virusom covid-19 pa ste izšli kot heroji. Občudujem in spoštujem vas!

Pa še beseda mojim dragim sodelavkam in sodelavcem. Prva beseda, ki mi pride na misel, je en velik HVALA! Hvala za vašo požrtvovalno delo, za pozitivno energijo, ki ste jo delili med vse nas, za vašo pripravljenost pomagati, ko je kdo od vas omagal. Hvala za to, da ste kljub nečloveškim naporom ostali ljudje. Hvala, ker ste spoznali, da je vaše delo veliko več kot le to; da je čudovito poslanstvo, ki mnogim našim stanovalcem pomeni vse na svetu. Ponosna sem na vas in še enkrat hvala za vse vsem in vsakomur posebej.

ISKRENE ČESTITKE OB 7. OBLETNICI DELOVANJA NAŠEGA DOMA IN ŠE NA MNOGA ZDRAVA IN USPEŠNA LETA!

Vaša direktorica Iva Soršak

Vse objave